Regels

Loggen

Voor jouw eigen veiligheid is het heel belangrijk dat je jouw IRC-client alle privé gesprekken en chatkanalen laat opslaan. Dit heet loggen. Mocht er dan iets vervelends gebeuren dan heb je altijd bewijs. En je kunt de leuke gesprekken die je gehad hebt later nog eens teruglezen.

#dutch regels

#dutch is het hele jaar door geopend. Maar zonder jullie is het niet gezellig! Dus kom ook na de JOTI gezellig nog een keertje langs!
Buiten de JOTI om zijn wij minder strikt met de regels, maar dat betekent niet dat er helemaal geen regels zijn.

 • Gedrag
  Gedraag je altijd naar de Scoutingwet en -belofte. Heb respect voor iedereen.
 • Idling (niets zeggen in een kanaal)
  Als je niet actief chat, verlaat dan het kanaal. Ben je maar heel even weg? Zet dan -AFK achter je naam.
 • Flooden / HOOFDLETTERS
  Ook buiten de JOTI om kan flooden (veel (onzin) achter elkaar (in meerdere zinnen) typen) worden gezien als vervelend. Doe dit dus niet. Dit geldt ook voor het typen in alleen HOOFDLETTERS, dit wordt gezien als SCHREEUWEN.
 • Persoonlijke informatie
  Persoonlijke informatie delen online is nooit een goed idee!
 • ScoutLink regels
  In #dutch gelden natuurlijk ook de algemene ScoutLink regels. Kijk op de website van ScoutLink.net.
 • Chanop nodig?
  De operators zitten buiten de JOTA-JOTI niet altijd met een @ voor hun naam, maar zij zijn er wel. Vraag even in het kanaal welke operators aanwezig zijn als je er eentje nodig hebt of kijk op de site bij #dutch team.
 • Taal(gebruik)
  Wij zijn een Nederlands chatkanaal voor en door Scouts van alle leeftijden, dus let op je taalgebruik. Schelden, ordinair taalgebruik, straattaal of elke andere taal dan Nederlands is niet toegestaan.
 • Verbeteren
  Het wordt niet door iedereen gewaardeerd om op spelling verbeterd te worden. Ons dringende advies is om dit niet te doen, je weet niet of iemand dyslectisch is!

Veiligheid

 • Voor jouw eigen veiligheid is het heel belangrijk dat je jouw IRC-client alle privé gesprekken en chatkanalen laat opslaan. Dit heet loggen. Mocht er dan iets vervelends gebeuren dan heb je altijd bewijs. En je kunt de leuke gesprekken die je gehad hebt later nog eens teruglezen.
 • Wees op het internet altijd zo voorzichtig mogelijk, omdat er misschien mensen zouden kunnen zijn die niet eerlijk zijn over leeftijd, geslacht etc.
 • ScoutLink verbiedt seksueel contact tussen volwassenen en minderjarigen. Dit is bij wet verboden. Klachten hierover of over ander (seksueel) ongepast gedrag op ScoutLink zullen altijd worden onderzocht.
  Als er sterke vermoedens zijn of bewijzen in de vorm van bijvoorbeeld logs zullen er gepaste maatregelen genomen worden. Deze maatregelen kunnen bestaan uit een netwerk ban (waardoor diegene niet meer kan komen chatten ) en/of het inlichten van de Scouting organisatie of de politie.
 • Als je iemand zou willen ontmoeten, voor de eerste keer, doe dat dan nooit alleen. Doe het bijvoorbeeld op een Scoutingevenement of een andere veilige locatie.
 • Wanneer je lastig gevallen wordt of anderszins last hebt van iemand anders in bijvoorbeeld privéchats, meldt dit dan aan de ops met bijvoegen van logs wanneer mogelijk.

Wij vallen onder Scoutlink internationaal. Zij hebben ook regels en een veiligheidsbeleid. Wij raden aan om die ook door te lezen.

Leeftijdsgrens

Gebruikers onder de 13 jaar oud mogen Scoutlink’s online services niet gebruiken zonder toestemming van (een van) de ouders. Scoutlink verzameld niet moedwillig gevoelige informatie van gebruikers onder de 13 jaar oud, die geen toestemming hebben van (een van) de ouders. In gevallen waarin wordt ontdekt dat een gebruiker onder de 13 jaar gebruik maakt van ScoutLink’s online services zonder toestemming van (een van) de ouders, zal hun connectie tot deze service(s) verbroken worden. Als jij onder de 13 jaar oud bent en geen toestemming van (een van) je ouders hebt, gebruik deze site dan niet.

Origineel Engels bericht:
Users under 13 Users under the age of 13 are not permitted to use ScoutLink’s online services without parental consent. ScoutLink does not knowingly collect sensitive personal data of users under the age of 13 where parental consent has not been given. In cases wherein it is discovered that a user under 13 is making use of ScoutLink’s online services without parental consent, their connection to the service will be terminated. If you are under the age of 13 and do not have parental permission to use ScoutLink, do not use this site.